Belang

Wie veel verstand en kennis van business-analyse, ict-strategie, planning en architectuur heeft zit gebeiteld ...

[Lees verder]

 

Website vernieuwd!

In het weekeinde van 19 op 21 maart is de website van Ommering Consultancy overgegaan op een content management systeem. Dit is ...

[Lees verder]

Profiel

Ommering Consultancy is een eenmans bureau voor interim-management en organisatieadvies en is in 2007 opgericht door Arjan Ommering. Als zelf- standig interim-manager en organisatieadviseur heeft hij zich gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingen op het raakvlak van ICT, informatie- voorziening en organisatie. Hij heeft heeft een voorliefde voor complexe vraagstukken met een hoog abstract of conceptueel gehalte. Hij helpt die vraagstukken voor management of directie  te verhelderen en op te lossen. 

Arjan Ommering studeerde werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Haarlem en daarna technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast deze brede achtergrond heeft hij vanaf midden jaren tachtig veel ervaring opgedaan met de inzet en het beheer van bedrijfsmatige automatisering en informatie- voorziening. Hij heeft heel goed door wat de primaire processen willen, weet hieraan vorm te geven en neemt graag het voortouw bij het inzetten van de veranderingen. Hij is dan ook een veranderaar die initieert. Hij is innovatief en creatief in ontwerp, en duurzaam en pragmatisch in oplossingen. Vanuit een brede orriëntatie en omgevings- bewustzijn is hij ook bestuurlijk effectief. Hij weet zich een oordeel te vormen en weet  deze mening tactisch over het voetlicht te krijgen. Arjan vindt goed aansluiting op alle niveau’s binnen een organisatie. Hij begrijpt wat er wordt gezegd en weet dit te vertalen en er conclusies aan te verbinden. Ook onder hectische omstandigheden weet hij het overzicht te bewaren: geen helikopter maar een giraffe, vier poten op de grond maar wel ruim zicht tot ver buiten de standplaats. Hij is mondeling en schriftelijk communicatief en krijgt idieeën gedragen.

Ervaringen
Hij heeft verschillende functies vervult, voornamelijk bij de overheid. Bij de vele projecten waaraan hij mee werkte heeft hij veel ervaring opgebouwd:

  • op het gebied van content management waarbij een organisatie moest worden ontworpen, een nieuw platform moest worden geïntroduceerd en middelen binnen de organsatie moesten worden gevonden;
  • als adviseur informatiebeleid en ICT (IT-business alignment);
  • als coördinator informatiebeveiliging;
  • als adviseur kennismanagement;
  • door betrokkenheid bij aanpassing van informatiesystemen;
  • op het gebied van Shared Services en outsourcing;
  • als informatie-adviseur en digitalisering DIV;
  • als ICT-adviseur in een internationale politieke omgeving;
  • en als systeembeheerder van een aantal grote netwerken.

Persoonlijke kwaliteiten
Arjan Ommering is een enthousiaste generalist. Hij voelt goed aan wat er speelt, ontwikkelt snel een helicopterview en vindt zijn eigen weg. Door een brede kennis en ervaring resulteert zijn creativiteit vaak in inventieve ideëen en oplossingen. Hij krijgt deze 'makkelijk' gedragen en weet mensen te enthousiasmeren. Hij is communicatief in woord en geschrift, en vindt makkelijk aansluiting binnen alle geledingen van een organsatie.

Een uitgebreid en recent curriculum vitea wordt op verzoek toegezonden.

Of bekijk eerst zijn LinkedIn profiel.


 Home > Back > Top

Ommering Consultancy
Postbus 4214  -  2003 EE  Haarlem
Tel: 023 545 0018  -   Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots.
U heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Copyright © 2007 - 2010 Ommering Consultancy | Home | Site Map | Login |