Belang

Wie veel verstand en kennis van business-analyse, ict-strategie, planning en architectuur heeft zit gebeiteld ...

[Lees verder]

 

Website vernieuwd!

In het weekeinde van 19 op 21 maart is de website van Ommering Consultancy overgegaan op een content management systeem. Dit is ...

[Lees verder]

Belang van business-analist in ICT neemt toe Posted at 01/04/10 - 04:49 PM

Wie veel kennis en ervaring van business-analyse heeft, zit de komende tijd gebeiteld. 70 procent van de cio's ziet het belang van business-analisten in hun organisatie namelijk toenemen. Ook ict'ers die zich bezighouden met ict-strategie, planning en architectuur worden steeds belangrijker in organisaties. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Forrester onder 128 chief information officers (cio's).

 

Volgens de onderzoekers is het belang van de diverse ict-functies afhankelijk van de mate waarin ze bijdragen aan organisatorische veranderingen. Ook hangt het af van de manier waarop de werkzaamheden waarde aan het bedrijf toevoegen en overzicht bieden aan afdelingen die binnen de organisatie in hoger aanzien staan.

Functies op het gebied van business-analyse, planning en ict-archituur voldoen daaraan. Andere werkzaamheden, zoals ict-hr, portfoliomanagement en financieel beheer, worden nog niet door iedereen geaccepteerd of worden nog als onvolwassen beschouwd. Daardoor achten veel respondenten deze functies minder belangrijk.

 

Interne kennis door eigen personeel
Het onderzoek toont ook dat werkzaamheden die lokale of interne kennis van zaken vereisen, vaak door eigen personeel worden uitgevoerd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financieel ict-beheer, ict-strategie, portfoliobeheer en ict-architectuur. Rond de 80 procent van de respondenten geeft aan dat internen dit werk verrichten.

 

Business-analisten en projectmanagers staan bovenaan de lijst van vacatures. Bijna 20 procent van de ondervraagde bedrijven zoekt een business-analist. Functies waarvoor specialistische kennis nodig is, huren de cio's relatief vaak in. Dat geldt niet als het om interne kennis gaat.

Author: Arjan Ommering
Comments: 447

Your name: 
Your e-mail: 
Your comment: 
Code:  «

 

Previous Posts
TitleDateAuthor
Succes- en faalfactoreren van ICT-projecten27/03/10 - 11:35 AMArjan
Website vernieuwd!27/03/10 - 12:20 PMArjan Ommering
News feed: RSS feed


Met enige regelmaat verschijnt hier iets waarover iets te zeggen valt en wat ik graag met u wil delen. Uw mening is daarbij ook van belang. Daarom is het vaak mogelijk om te reageren op items. Het wordt dan ook zeer op prijs gesteld als u gebruik maakt van deze mogelijkheid. Ik behoud me echter het recht voor om een reactie te verwijderen als dit mijns inziens nodig is.


 Home > Back > Top

Ommering Consultancy
Postbus 4214  -  2003 EE  Haarlem
Tel: 023 545 0018  -   Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots.
U heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Copyright © 2007 - 2010 Ommering Consultancy | Home | Site Map | Login |